Loading...

Koripalloliiga

Korisliiga on Suomen koripallon korkein sarjataso. Maamme koripallon pääsarja on tunnettu historian saatossa muillakin nimillä, ja ensimmäisen kerran koripallossa ratkottiin Suomen mestaruutta jo vuonna 1939 – jo samana vuonna kuin Suomen Koripalloliitto perustettiin.

Korisliiga joukkueet

Korisliigassa pelaa sen nykymuodossa kaudella 2017-18 yhteensä 11 joukkuetta. Sarjaa laajennettiin yhdellä joukkueella, sillä kausi 2016-17 mentiin vielä niin sanotulla vanhalla kaavalla 10 joukkueen voimin. I-divisioonan B-divarin joukkuemäärää on niin ikään päätetty laajentaa 12:sta 14:ta.

Korisliiga sarjataulukko kaudella 2017-18 on joukkueiden järjestyksen osalta vielä mysteeri, mutta liigaa tällä kaudella pelaavat seuraavat joukkueet: BC Nokia, Helsinki Seagulls, Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö, Kouvolan Kouvot, Joensuun Kataja, Kauhajoen Karhu, KTP-Basket, Uudenkaupungin Korihait, Espoo United sekä Lapuan Korikobrat. Uusi joukkue ja sarjanousija on Espoo United. Viime kaudella mestaruuden voitti viime kausilla hyvin menestystä niittänyt Joensuun Kataja, joka nyt siis puolustaa mestaruuttaan.

Joensuun Kataja

Kataja kukisti finaalisarjassa lopulta Salon Vilppaan otteluvoitoin 4-2. Puolustavan mestarin kaudesta voi aina povata haastavaa, tahtoohan vanhan joukkuelajien totuuden mukaan jokainen joukkue voittaa juuri hallitsevan mestarin. Suomikoriksen yksi isoimmista legendoista, Teemu Rannikko, siirtyy kuitenkin ensi kaudeksi juuri Saloon. Finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Rannikon menetys on iso kolaus joensuulaisille. Nuorten Mikael Kauhasen ja Emil Djeenin kiinnittäminen lohduttanee kuitenkin jonkin verran. Joukkueelle povataan ainakin mitalia kaudelle 2017-18, mutta mestaruuden uusiminenkaan ei ole mahdottomuus.

Salon Vilpas

Salossa ei viime vuosina ole ollut aihetta juhlaan, mutta Vilpas nostatti varsinaissuomalaisessa kaupungissa todellisen korishuuman. Finaalisarja ei salolaisten osalta saanut aivan kirkkainta huipennusta, mutta takana on hyvä kausi ja seuraavasta kaudesta on lupa odottaa isoja juttuja. Teemu Rannikon siirtyminen uransa ehkä viimeiselle kaudelle Saloon on iso juttu. Toinen kokenut pelaaja, 30-vuotias Mikko Koivisto liittyy niin ikään Vilppaan vahvuuteen. Seuran historian ensimmäinen mestaruus voi olla lähellä, jos päävalmentaja Joonas Iisalo saa ryhmäänsä vielä oikean profiilin ulkomaalaisvahvistukset.

Helsinki Seagulls

Kauden 2016-17 pronssia Kauhajoen Karhun nenän edestä vienyt Helsinki Seagulls on liikkeellä korkealla profiililla ja janoaa varmasti tulevina vuosina pääkaupunkiin takaisin sen kadottamaa koripallokunniaa. Nähtäväksi jää, onko Seagulls tähdenlento vai onnistuuko projekti pitkällä tähtäimellä. Antto Nikkarinen ja Gerald Lee jr. ovat avainasemassa tässä joukkueessa, mutta mikä lienee heidän tulevaisuutensa?

Kauhajoen Karhu

KarhuBasket oli lähellä seuran historian ensimmäistä SM-mitalia koripallossa, mutta joutui taipumaan pronssiottelussa lopulta Helsinki Seagullsille varsin selkeästi. Jussi Laakso nousee kaudelle 17-18 apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi, joten Karhu hakee isoja suuntaviivoja tulevalla kaudella. Bojan Sarcevicin pysyminen joukkueen riveissä on myös iso juttu, samaten vapareissa ja kolmosissa varsin tarkan Juho Lehtorannan. Mahdollisesti mukana mitalitaistossa ensi kaudellakin.

KTP-Basket

Historiallisesti nykyisistä Korisliigaan osallistuvista seuroista menestynein on KTP-Basket, sillä Kotkan Työväen Palloilijoilla on vuosien varrelta kuusi SM-mestaruutta. Seuralegendoista kotkalaisten kohdalla on pakko mainita huikea Larry Pounds, joka edelleen vaikuttaa vahvasti Kotkan seudun koripallossa. Aivan mestarisuosikkina ei KTP-Basket lähde uuteen kauteen, mutta Ilmari Kallion ja Cedric Latimerin kaltaisia pelaajia riveihinsä hankkinut ryhmä voi olla kova luu purtavaksi. Manuel Barnesin jatko vihreävalkoisissa on myös iso juttu.

Tampereen Pyrintö

Ensi kaudelle Tampereen Pyrintö saa uuden päävalmentajan Sami Toivasesta, jonka apuriksi tulee Ilpo Rantanen. Samalla kun seura toukokuussa ilmoitti kokeneen valmennusryhmänsä, julkistettiin myös kolme merkittävää jatkosopimusta: Antero Lehto, Petri Heinonen ja Joonas Cavén pelaavat punapaidoissa myös ensi kaudella. Jatkuvuus vaikuttaa olevan Pyrinnölle jonkinlainen teema, toivottavasti viime kaudesta tuloskin paranisi.

Kouvolan Kouvot

Kouvot oli viime kaudella melko värittömästi Korisliigan keskikastia – ei suurempaa loistokkuutta, ei kovin pahoja notkahduksiakaan. Mestaruuskantaan palaamista tuskin voi vielä luvata kaudelle 17-18, mutta parempaan perinteikkäällä seuralla pitäisi olla rahkeita. 19-vuotiaan Vili Nymanin ja 18-vuotiaan Benjamin Vannisen rekrytoinnin kielivät tähtäimen olevan tiukasti tulevaisuudessa. Kouvot jatkanee siis tulevallakin kaudella keskikastissa.

Lapuan Korikobrat

Korikobrat kuuluu vielä siihen kastiin, joka jahtaa ensimmäistä mitalisijaansa Korisliigassa. Tuskinpa vielä tulevalla kaudella napsahtaa, mutta joukkueen koostumuksesta ei vielä kovin paljon ole tietoa. Todennäköisesti seurassa tavoite onkin lähinnä selviytyä pudotuspeleihin tai ainakin välttää putoaminen.

BC Nokia