Koripallokoot: Löydä sinulle sopiva

Kun on kyse koripallon ostamisesta, asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia ​​kuin miltä ne näyttävät. Useiden koripallomerkkien, kuten Molten, Baden, Spalding, Nike, Wilson ja Adidas, sisä- ja ulkoversiot sekä valittavana on useita eri kokoja, kannattaa harkita, mihin tarvitset koripalloa, jotta voit ostaa oikeanlaisen.

Tässä on vain lyhyt opas, mitä tulee ottaa huomioon ennen koripallon ostamista.

Sisä-/ulkokoripallot.

Koripalloa on kolme päätyyppiä. Sisällä, ulkona ja sisällä/ulkona. Jos haluat vain pelata koripalloa paikallisessa puistossa tai kentillä, ulkoilutyyppi on varmasti kestävämpi kovemmilla pelipinnoilla ja kestää pidempään pitkällä aikavälillä.

Jos haluat koripallon harjoitteluun kunnollisella sisäkentällä, niin sisäpallo on kosketuskykyisempi ja sopii tasaisempaan sisäkentän pintaan.

Jos haluat vain yleisen koripallon, jonka tahdot mielelläsi likaantua, mutta jota voit käyttää myös sisätiloissa, valitse sisä-/ulkopallo. Ne ovat varmasti kovempia kuin keskimääräinen sisäpallosi.

Koripallon tuotemerkit.

On olemassa monia koripallomerkkejä, kuten Molten, Baden, Spalding ja Nike, vain muutamia mainitakseni. Kun on kyse koripallomerkin valinnasta, se riippuu todella henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Olet ehkä pelannut Baden-koripallolla paikallisessa koripalloseurassasi ja pitänyt painosta ja siitä, miltä se tuntui kädessäsi, ja siksi haluat ostaa oman, saatat olla suuri BBL-fani ja haluat pelata Molten GG7 -koripalloa. kuten ammattilaiset, tai saatat olla suuri NBA-fani ja siksi haluat mennä suuren yhdysvaltalaisen Spaldingin kanssa.

Brändin lisäksi on otettava huomioon myös hinta. 30–40 £ on melko vakiohinta hyvälaatuiselle koripallolle, vaikka voit helposti maksaa yli 60 puntaa huippupalloista ja jopa 10 puntaa hyvin tavallisista kumipalloista. Jos pelaat koripalloa vain muutaman kerran vuodessa, ei ehkä kannata kuluttaa paljon johonkin, joka ei totu kovin usein, mutta jos pelaat joka viikko, et myöskään halua saada mitään halpa, joka pitää vaihtaa parin kuukauden sisällä.

Koripallon koot.

Valittavana on 3 pääkoripallokokoa, koko 5, koko 6 ja koko 7. Sinulle parhaiten sopiva koko riippuu yleensä iästä ja sukupuolesta.

Koko 5 on suunniteltu nuoremmille pelaajille, noin 11-vuotiaille asti. Pallon ympärysmitta on 27,75″ ja paino noin 18 unssia.

Koko 6 on suunniteltu noin 16-vuotiaille pelaajille, ja sitä käytetään myös naisten pelissä, koska se on pienempi ympärysmitta ja paino verrattuna miesten peliin käytettävään koon 7 palloon. Pallon ympärysmitta on 28,5″ ja paino 20 unssia.

Koko 7 on suunniteltu 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille pelaajille, joiden ympärysmitta on 29,5″ ja paino 22 unssia.

Hyvä syy oikean kokoiseen palloon on se, että jos aiot olla mukana koripalloliigan otteluissa, sinun tulee harjoitella oikean kokoisella pallolla kyseiselle liigalle. Muuten lihaksesi ja pitosi tottuu tiettyyn kokoon ja painoon, mutta kun pelaat peliä, saatat päätyä pelaamaan raskaammalla tai kevyemmällä pallolla ja siksi laukauksesi, syöttösi ja tippuusi ovat hieman huonoja.

Nuoremmille pelaajille on tärkeää pelata myös pienellä pallolla, sillä parempi pito ja paremmin hallittava paino varmistavat, että he voivat kehittää taitojaan ja itseluottamustaan ​​helpommin.