Valitse itsellesi sopiva koripallon koko.

Koripallon ostaminen voi olla haastavaa. Valikoimasta löytyy monia vaihtoehtoja sisä- ja ulkokoripalloille sellaisilta brändeiltä kuin Molten, Baden ja Spalding, Nike ja Wilson, ja laaja valikoima kokoja. On tärkeää miettiä, mitä haluat koripallolta ennen sen ostamista.
Tässä on yksinkertainen opas, mitä sinun tulee tehdä ennen koripallon ostamista.

Sisä-/ulkopallot.

Koripalloa on kolmenlaisia. Sisällä, ulkona ja sisällä/ulkona. Ulkokäyttöinen versio on kestävämpi ja kestää kauemmin, jos pelaat koripalloa paikallisessa puistossa.

Sisäkoripallo sopii paremmin koripallon harjoitteluun sisäkentällä.

Sisä-/ulkokoripallo on loistava vaihtoehto, jos etsit koripalloa, johon voit likaantua, mutta jota voit käyttää myös sisätiloissa. Nämä ovat vaikeampia kuin keskimääräinen sisäpallo.

Koripalloon erikoistuneet tuotemerkit.

On olemassa monia koripallomerkkejä, mukaan lukien Nike, Baden ja Spalding. Se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä valittaessa koripallobrändiä.

Ehkä olit Baden-pelaaja paikallisessa koripalloliigassasi ja rakastit Baden-koripallon tuntua käsissäsi. Saatat myös olla suuri BBL-fani ja haluat Molten GG7:n suosikkikoripalloasi. Saatat pitää ammattilaisista tai olla suuri NBA-fani. Siksi haluat USA Spaldingin.

Kannattaisi, jos ottaisit huomioon myös hinnan. Hyvä koripallo on hinnoiteltu välillä PS30 ja PS40. Voit kuitenkin maksaa enemmän korkealaatuisista palloista tai jopa PS10 tavallisista kumipalloista. Kuluttaminen paljon koripalloon saattaa olla järkevää vain, jos pelaat sitä harvoin. Jos kuitenkin pelaat koripalloa joka viikko, voit kuluttaa enemmän kuin PS60 huippulaatuisiin palloihin ja jopa PS10 tavallisiin kumipalloihin.

Koripallon koot.

Koripallossa on kolme pääkokoa: koko 5, koko 6 ja koko 7. Sukupuolesi ja ikäsi määräävät sinulle sopivan koon.

Koko 5 on alle 11-vuotiaille nuorille pelaajille. Pallo painaa noin 18 unssia ja sen ympärysmitta on 27,75 tuumaa.

Koko 6 on alle 16-vuotiaille pelaajille. Sitä käytetään naisten peleissä, koska sen ympärysmitta, paino ja koko on pienempi kuin miesten koko 7. Pallon ympärysmitta on 28,5 tuumaa ja sen paino on 20 unssia.

Koko 7 on 16-vuotiaille tai sitä vanhemmille pelaajille, joiden ympärysmitta on 29,5 tuumaa ja paino 22 unssia.

Auttaisi, jos harjoittelet oikean kokoisella pallolla, koska pelaat koripalloilijoiden liigassa. Otesi ja lihaksesi tottuvat enemmän tiettyyn kokoon. Pallo voi kuitenkin olla raskaampi tai kevyempi kuin tarkoitit, ja sinulla on erilainen laukaus, syöttö ja tippuu.

Nuorempien pelaajien tulisi myös pelata pienemmällä pallolla. Parempi pito ja kevyempi paino auttavat heitä kehittämään taitojaan.