Miksi naisten on vaikeampaa pelata koripalloa?

En ymmärrä. Olen aina ollut yllättynyt naisten koripallovanteiden korkeudesta. Mitään selitystä ei ole tarjottu. Miksi naisten on käytettävä samankorkuisia koreja kuin miehet voidakseen osallistua tähän lajiin?
Lähtökohta: Sekä miehet että naiset voivat käyttää korisilitysrautaa 305 cm:n korkeudella. Miesten keskipituus ja -ponnistelu ovat tärkeämpiä kuin naisten.

Mikä koris esiintyy viihdyttävimmin? Aasi. Tästä syystä naisilta se on evätty. Minä en tiedä. Tämän voi laittaa naisten koriin alentaen sitä noin 30 cm. Tarvitsen selvennystä asiaan. En ymmärrä.

Naiskoristen kannattajat väittävät, että taitonäkökohta on nyt näkyvämpi, ja he usein korostavat sitä keksimällä selityksiä. Muutama nainen voi dunkaa moderneissa koreissa, mutta vain lämmittelyssä ja harvoin peliympäristössä. On tilastollinen tosiasia, että koripalloa on tehty naisille vaikeammaksi. Tämä vaikeus voidaan helposti poistaa.

Tilastot, kuten esimerkiksi, tukevat tätä tarpeetonta vaikeutta. Esimerkiksi vapaaheittojen tilastot ovat taitava ja helppo tehtävä, joka vaatii vähän sähköntuotantoa. Naiset ovat paljon tarkempia kuin miehet. Tilanneheitot, tupla- ja kolmiot ovat parempia miehille. Miksi? Korirautojen korkeus ja laukauksen vaatima teho ovat kaksi merkittävää syytä. Naiset heittävät paremmin kuin miehet, kunnes tekniikka on liian voimakas.

Helsingin Sanomat kirjoitti jutun naisten peleistä. Hän kysyi mielipiteitä vain lajin sisällä, ei ulkopuolisilta, mahdollisesti uudelta asiakkaalta.

“Naisten koria ei arvostettu tarpeeksi, jos sen korkeutta pienennetään ja helpotusta tarjotaan. Tätä ajatusta ei tuettu.

Tässä logiikassa on oltava enemmän järkeä. Naisten lentopallon, rantalentopallon ja naisten aitajuoksun on saatava enemmän arvoa. Vaikka naisten rantalentopallo ja lentopallo ovat suosittuja ja tunnettuja, mitä järkeä sillä on? Tässä ei ole kyse helpotuksesta, vaan yksinkertaisesti parannusehdotuksesta urheilussa, jossa pelaajat ovat huomattavasti miehiä lyhyempiä. Kaikki on kiinni maalaisjärjestä.

Kyse on tasa-arvosta. Miksi naisten keihäs on kevyempi kuin miesten? Keihäänheitot haluavat olla tasa-arvoisia ja tarjota naisille pitkiä kaaria, jotka tavoittavat yleisön. Kuvittele, jos heillä olisi 45 metriä pitkiä roiskumista. Pentti Salme kertoisi Tiina Lillakin voitonheiton äänen, jos pallo olisi ollut noin 50m pitkä. Kertojalla ei olisi aikaa. Yleisurheilu on pohtinut näitä asioita. Kuvittele, jos naisen hammaslääkärin verkko nostettaisiin samalle korkeudelle kuin miesten. Olisi erittäin viihdyttävää nähdä peli, jossa kaikki lyönnit, torjunnat ja lyönnit on poistettu ja vain eniten palloja saanut pelaaja voittaa.

Kuvittele, miltä miesten kori näyttäisi, jos korirengasta nostettaisiin 30 cm. Tämä tekisi pelistä monimutkaisemman ja vähemmän hauskaa. Tästä syystä naiset näyttävät olevan kunnossa. Ajattele NBA:n donkkeja ja muita pelaajia raudan yläpuolella. Mitä se tekisi suosiolle?

Naisten urheilun alhaisista palkoista huolestuneille: Vaikka peli on suunniteltu naisille haastavammaksi ja vähemmän nautittavaksi, se helpottaa maksaongelmista kärsivien katsojien houkuttelemista. Vaikka naisten koripalloa ei suosita pelkällä korien laskemisella, on lajia helpompi mainostaa laajemmalle yleisölle, jos pelissä on samat hienoudet kuin miesten.

Selvennetään yksi asia väärinkäsitysten välttämiseksi. Olen nähnyt satoja naisten takkimattoja, nauttinut naisten Korien seuraamisesta ja naisten korien puolestapuhumisesta. Juuri tästä syystä olen niin intohimoinen tästä aiheesta. Korin historia tarjoaa ainoan uskottavan selityksen identtiselle korin korkeudelle. Peli oli suunniteltu miehille, ja raudat asetettiin kaikille samalle korkeudelle. Onko mahdollista luoda sama peli naisille?

Katso muuten tätä. Katso Lisa Leslien dokin luoma värähtely ja yleisön viehätys. Ajattele nyt, millaista olisi, jos tämä tapahtuisi useammin ympäri maailmaa.