Koripallon pomppimisen taito päästämättä palloa “liukumaan” sormiesi läpi

Et voi tulla mestaruustason joukkueeksi tai pelaajaksi hallitsematta taustalautaa! Joukkue, joka hallitsee taustalautaa koripallopelin aikana, voittaisi todennäköisesti. Miksi? Enemmän koripallopallon levypalloja saa enemmän pallon hallintaa, ja enemmän palloja lisää toisen mahdollisuuden maalintekomahdollisuuksia. Ja joukkue, jolla on eniten toisen mahdollisuuden maalintekomahdollisuuksia, voittaa.

Kuinka tärkeää palautuminen on? Jokaisen joukkueen pelaajan tulee oppia palautumaan tehokkaasti, riippumatta asemastasi joukkueessa. Syy tähän on se, että jokaisen pelaajan tulee muodostaa tapana yrittää napata levypallo joko hyökkäävän tai puolustavan laukauksen jälkeen. Jokaisen pelaajan tulee aina olettaa, että laukaus jää väliin. Näin ollen joukkueella tulisi olla viisi kiinteää levypalloa koripallokentällä aina pelin aikana.

Mitkä ovat suuren koripallon palautuspallon piirteet? Vaikka kokosi ja korkeutesi koripalloilijana voivat antaa sinulle etua, kun yrität pomppia koripalloon, ne eivät ole ensisijaisia ​​määrittäviä tekijöitä kehittyessäsi loistavaksi pallopalloilijaksi. Esimerkiksi Dennis “mato” Rodman oli yksi NBA:n (National Basketball Association) tuotteliaimmista levypallon pelaajista huolimatta siitä, että hän oli ammattikoripalloilijana keskimäärin 6-7″ ja painoi tuskin 210 kiloa. Vaikka hän ei ollutkaan loistava maalintekijä, hänen hämmästyttävä, mutta mestarillinen kykynsä napata levypalloja (sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa) auttoi hänen joukkueitaan voittamaan useita NBA-mestareita ja ansaitsi hänelle kaksi peräkkäistä vuoden puolustava pelaaja -palkintoa, mikä on uskomaton saavutus. Dennis Rodman ja muut suuret levypallon pelaajat tiesivät, että

Lattian sijoittelu

Loistava levypallo luo aina erinomaisen lattia-asennon, kun yrität napata levypallon. Erinomainen lattia-asento tarkoittaa, että taistelet sisäpaikasta olemalla lähempänä koripalloa kuin vastustajasi, riippumatta siitä, yritätkö napata hyökkäys- vai puolustuspallon.

Reboundin tarttuminen

Kun olet vakiinnuttanut sisäasennon, tehokkain tapa napata pomppu on hypätä suoraan ilmaan suurella räjähtävyydellä ja voimalla molemmilla jaloilla, pitämällä jalat erillään ja peppu osoittaa ulospäin ja tarttumalla koripalloon molemmin käsin. . Tuo koripallo edessäsi tarttuessasi siihen sen sijaan, että pidät sitä pään päällä.

Tämä pitää vastustajasi loitolla sinusta ja estää häntä tarttumasta koripalloon tai lyömästä sitä käsistäsi, kun tulet takaisin alas, kun olet nappannut pallon.

Ota kiinni kaikki levypallot sen sijaan, että lyötisit koripalloa ilmaan tai ulos rajoista. Näin sinä ja joukkueesi voisivat säilyttää koripallon hallussaan.

Koripallon suojaaminen reboundin jälkeen

Kaikki yrityksesi napata pallopallo ja saada koripallo takaisin hallintaansa olisi turhaa, jos et suojele koripalloa matkalla alas. Muista, että kun nappaat levypallon, sinua ympäröivät yleensä vastustajat, jotka ovat valmiina ja innokkaita varastamaan koripallon sinulta. Ole valpas ja valpas!

Kun laskeudut napattuasi pomppupallon, tuo koripallo leuan alle (Chinning the koripallo) kyynärpäät ulospäin ja pidä koripallon molemmilla puolilla kättä tiukasti kiinni siitä. Älä heiluta kyynärpäitäsi villisti pitääksesi vastustajasi loitolla, koska se voi johtaa virheen rikkomiseen.

Käänny pois vastustajasta, joka saattaa yrittää varastaa koripallon sinulta. Älä laita koripalloa lattialle heti, kun olet noussut pomppimaan, varsinkin jos olet vastustajasi ympäröimänä.

Pidä pää ylhäällä tarttuessasi kimppuun, jotta voit helposti selata koko koripallokenttää nähdäksesi, löydätkö avoimen joukkuetoverin, joka voisi johtaa nopeaa taukoa helpon maalin saavuttamiseksi.

Siinä se on… Mahtavaksi palautujaksi tuleminen on yhtä yksinkertaista kuin (1) Loistavan sisäaseman luominen; (2) nappaa pallo; ja (3) Suojaa koripalloa sen jälkeen, kun olet nappannut pallon. Jatkuvalla harjoittelulla ei ole mitään syytä, miksi et voisi tulla koripallojoukkueesi huippu-, ellei paras, levypalloilija. Sen lisäksi, että hallitset yllä olevan kuvan mukaisen pomppimisen mekaniikan, yhtä tärkeää on kehittää ajattelutapa tai asenne, jonka mukaan yrität tarttua jokaiseen palloon koripallopelin aikana. Muista, että paluupallon “koolla” ei ole merkitystä; pikemminkin se on hänen palava halunsa mennä jokaisen palautumisen jälkeen.