Koripallon em liput

Kuten jo varmasti moni koripallon ystävä onkin kerennyt ilakoida, on Kansainvälinen Koripalloliitto myöntänyt koripallon arvokilpailun alkulohkon pelattavaksi Suomeen ensimmäisen kerran 50 vuoteen, kun maamme on yksi koripallon EM 2017 -turnauksen neljästä isäntämaasta. Susijengi pelaa siis kaikki alkulohkonsa pelit Helsingissä, joten tämä kesä ja syksy tulee tarjoamaan todellista herkkua kaikille koripallofaneille.

Muut isäntämaat tänä vuonna ovat Israel, Turkki sekä Romania. Tämä on tapahtuma, jota kukaan huippu-urheilun ystävä ei toden teolla halua jättää välistä, sillä Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat ennakkosuosikit Ranska ja Kreikka houkuttavat varmasti paljon myös satunnaisia faneja paikalle. Liput kannattaa siis lunastaa itselleen jo hyvissä ajoin ennen pelien alkamista. Lippujen ennakkomyynnistä vastaa Ticketmaster. Yleisössä nähdään varmasti paljon innokkaita katsojia, jotka kannustavat äänekkäästi omia suosikkejaan. Lippujen ostaminen käykin näppärästi esimerkiksi internetistä, joten kannustaminen ei jää ainakaan niiden hankkimisen vaikeudesta kiinni.

Ensimmäinen ottelu on erittäin suosittu fanien joukossa

Suomi aloittaa alkulohkon pelinsä heti kisojen avauspäivänä 31. elokuuta, jolloin maa kohtaa yhden ennakkosuosikeista, kivenkovan Ranskan. Tuona päivänä tunnelma Helsinki Arenalla tulee olemaan katossa, joten kannattaa olla nopea, mikäli mielii peliä paikan päälle katsomaan. Ranskan joukkue vilisee nuoria ja nälkäisiä NBA- ja Euroliiga- pelaajia, joten ennakkoon tiedossa on erittäin tiukka peli.

EuroBasket

EM-kisat 2017

31.08.2017 | 12:45

Ranska on myös hallitseva EM- ja MM-pronssimitalisti, joten helpolla Susijengi ei tule kisojen avauspelissään pääsemään. Täytyy kuitenkin muistaa, että Suomi vei viime EM-kisoissa pelin jatkoajalle Ranskaa vastaan sen kotikentällä, joten yleisön tuella Keski-Euroopan ihme ei todellakaan voi tulla tähän peliin liian ylimielisellä asenteella. Liput ovat varmasti erittäin kysyttyjä, sillä tunnelma on taatusti katossa.

Fanit kannustamaan Susijengi voittoon

Seuraavan alkusarjapelinsä Suomi pelaa Sloveniaa vastaan 2. syyskuuta niin ikään Helsinki Arenalla. Vastustaja tunnetaan perinteistä eurooppalaista pelityyliä toteuttavana, todella nopeana ja hyvällä prosentilla heitot sisään laittavana joukkueena, joten täydellistä suoritusta vaaditaan Suomelta tässäkin pelissä, jotta pisteet tästä pelistä saadaan. Tämän pelin panos tulee kuitenkin varmasti olemaan suuri jatkoon pääsyn kannalta, ja tässäkin pelissä paikan päälle on odotettavissa viime EM-kisojen kaltaista hurmosta katsomoon, jotta kaikki energia koko Pasilasta saataisiin kohdistettua juuri Helsinki Arenan parketille.

Vastustajan innokkaat fanit luovat lisää energiaa

Heti seuraavana päivänä eli sunnuntaina 3. syyskuuta pelaa Suomi Puolaa vastaan. Korin alla Susijengi joutuu tekemään varmasti töitä fyysistä esittääkseen parhaimpaansa, mutta vastustajan onnistuminen on toisaalta usein kiinni yksittäisten pelaajien suorituksista. Puolalaiset fanit tunnetaan erittäin intohimoisina omiensa kannattajina, joten paikan päälle on odotettavissa paljon myös vierasjoukkueen faneja.


Puola-pelin jälkeen on Susijengillä mahdollisuus huilata hetki, kunnes 5. päivä syyskuuta Arenan kentälle astelee todellinen koripallon supermaa Kreikka, joka on totuttu näkemään mitalitaistoissa aikaisemmissa arvokilpailuissa. Suomelle kokonaisvaltaisesti hyvin pelaava Kreikka on totutusti ollut vaikea vastustaja. Ranskan tapaan tämä huippumaa tulee houkuttelemaan kreikkalaisten fanien lisäksi myös varmasti paljon muita katsojia, joille koripallo on vielä uudempi laji, joten liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin.

Viimeinen alkulohkon vastustaja on Islanti

Alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan astelee ennakkoon alkulohkon helpoin vastustaja Islanti. Tästä pelistä Suomelle olisi toivottavaa saada voitto jatkoonpääsyn kannalta. Faneille tämä peli tulee kuitenkin varmasti tarjoamaan todellisen koripalloelämyksen, sillä Puolan lailla kyseisen joukkueen kannattajat ovat omiensa tukena todella vahvasti, ja huhupuheiden mukaan peliä on markkinoitu Islannissa jo pitkän aikaa ennen kisoja. Kannustuslaulut tulevat siis suurella todennäköisyydellä raikumaan myös alkulohkon päätöspelissä.