Olympialaiset – Koripallo 3×3: Venäjä – Latvia

Maanantaina olympiakoripalloilijat Venäjältä ja Latviasta kohtaavat koripallon olympialaisten 3v3-turnauksen viimeisessä erässä. Molemmat maat ovat ottelun kannalta kriittisiä. Latvia voi nousta voitolla lohkon toiselle sijalle. Venäjä yrittää välttää putoamisen. Huomenna lohkovaiheen viimeinen ottelu on Venäjä vs Serbia. Serbia voitti ottelun puhtaalla maalilla. Kiina sallitaan vain, jos voitamme nykyisen ottelun. Venäjällä on edessään haastava peli.


Latvia hävisi Serbialle vain viidessä ottelussa. Belgia voitti toisen ottelun. Pelin piti päättyä finaaliin, mutta se karkasi hallinnasta. Jopa Kiinaa vastaan joukkue johti lopussa 17-12, mutta Kiina pystyi tasoittamaan ottelun viidellä pisteellä. Latvia voitti ottelun vain sekuntia ennen loppua.

Latvia pelasi ihastuttavan ja nopean korin. Varsinkin toisen linjan takana tarvittiin kuitenkin hieman työtä tarkan ammunnan suhteen. Panokset ovat korkeat, eikä häviäminen ole vaihtoehto.

Venäjä aloitti uransa Kiinaa vastaan loistavalla ottelulla. Mutta peli on muuttunut dramaattisesti sen jälkeen. Tämänpäiväinen voitto Japanista oli helpotus venäläisille.

Latvia on tämän ottelun suosikki, eikä se ole yllättävää. Ottelu on yli 21 pistettä, jos Latvia pystyy ampumaan tarkasti. Venäjä olisi siksi rajoitettava 17 pisteeseen. Vain turnauksissa, joissa se on voittanut, joukkue on saavuttanut tämän määrän pisteitä.